Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Harry Potter og de vises stein

J.K. Rowling: «Harry Potter og de vises stein» (Damm forlag, 280 sider, oversatt av Torstein Bugge Høverstad)

J.K. Rowling er et pseudonym for Joanne «Jo» Rowling (nå gift Murray). Grunnen til at hun brukte pseudonym, var at forlaget var redd for at målgruppen (som for det meste var yngre gutter) ikke ville kjøpe bøkene hvis de var skrevet av en kvinne.
Rowling begynte å skrive på Harry Potter bøkene i 1990, og har fått endel inspirasjon fra sitt eget liv (sorg, tap av forelder osv). Første bok i serien ble gitt ut i 1997. Harry Potter bøkene er populære verden over, og serien består av 7 bøker. Hun har også skrevet fire andre bøker, der tre av de har med Harry Potter bøkene å gjøre, mens den siste er en roman for voksne.

Harry Potter og de vises stein

Harry Potter kan ikke trylle, har aldri spilt rumpeldunk eller hjulpet til med å klekke ut en drage. Alt han kjenner til, er et trist liv hos teite onkel Wiktor og tante Petunia. Han bor i et kott under trappa og har ikke feiret bursdagen sin på 11 år. Men alt dette endrer seg når ei ugle leverer et mystisk brev med innbydelse til et utrolig sted som Harry – og alle som leser om ham – aldri vil glemme.

Harry Potter og de vises stein handler om den unge gutten Harry Potter som er foreldreløs. Han bor i kottet under trappa hos tante Petunia, onkel Wiktor og søskenbarnet Dudleif. En dag mottar han et mystisk brev, en innkallelse til Galtvort skole for magi! Hele hans verden blir snudd på hodet. Han får nye venner, oppdager at alle i magi verdenen vet hvem han er, og han finner ut hvordan og hvorfor foreldrene hans døde for så mange år siden.

Jeg leste denne boka for første gang i 2001, etter at min far plutselig kjøpte denne til meg. Og siden da har jeg elsket Harry Potter bøkene.  Alle bøkene er blitt til filmer, og filmene er like populære som bøkene.
Bøkene er fantastisk skrevet, og beskrivelsene er gode.

Har du ikke lest disse bøkene, så har du virkelig gått glipp av noe bra! Anbefales!

Terningkast: 6

terningkast 6

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: