Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Menn som hater kvinner

Stieg Larsson: «Menn som hater kvinner» (Gyldendal, 553 sider, oversatt av Elisabeth Bjørnson)

Stieg Larsson, døpt Karl Stig-Erland Larsson, var en svensk forfatter, journalist og redaktør. Millennium trilogien ble forfattet på begynnelsen av 2000 tallet, men ingen av bøkene ble utgitt før etter Larssons død. Bøkene ble umiddelbart bestselgere. En fjerde bok var påbegynt da Larsson døde, men familien ble enige om at den ikke skulle bli utgitt..
Alle bøkene er blitt filmatisert, itillegg er det to tv serier baser på bøkene.

stieg larsson menn som hater kvinner

Stieg Larssons første kriminalroman hylles av en enstemmig svensk presse. Økonomijournalisten Mikael Blomkvist trenger et avbrekk. Han er nettopp dømt til tre måneders fengsel for å ha ærekrenket finansmannen Hans-Erik Wennerström. Han bestemmer seg for å ta en pause fra jobben som redaktør i tidsskriftet Millennium. Omtrent samtidig får han et uvanlig oppdrag: Henrik Vanger, tidligere en av Sveriges fremste industriledere, vil at Blomkvist skal skrive Vanger-slektens historie. Men det viser seg snart at familiekrøniken bare er et dekke for Blomkvists virkelige oppdrag: å finne ut hva som hendte med Henrik Vangers unge slektning Harriet, som har vært sporløst forsvunnet i snart førti år, noe Henrik Vanger aldri har kunnet slutte å gruble over. Blomkvist påtar seg motvillig oppdraget og får hjelp av Lisbeth Salander, en mutt, tatovert kvinne på 24, med piercing og et stort talent for å irritere medarbeidere. Men Salander er også en fremragende researcher og en av landets fremste hackere. Sammen graver Blomkvist og Salander stadig dypere i familien Vangers fortid og finner en historie som er både mørkere og blodigere enn noen av dem kunne ane.«Genuin og genial» er blant de uttrykkene som brukes av en enstemmig svensk presse om Stieg Larssons debut som kriminalforfatter. Menn som hater kvinner er den første i en serie på tre kriminalromaner om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander.

Menn som hater kvinner er en spennende krim bok, litt «langlest» innimellom når ting skal forklares og beskrives, men bortsett fra det er en kjempe bra!  Larsson skriver bra, og har tydeligvis hatt bra fantasi 🙂

Terningkast: 5

terningkast 5

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: