Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Jenta som lekte med ilden

Stieg Larsson: «Jenta som lekte med ilden» (Gyldendal, 622 sider, oversatt av Elisabeth Bjørnson)

Stieg Larsson, døpt Karl Stig-Erland Larsson, var en svensk forfatter, journalist og redaktør. Millennium trilogien ble forfattet på begynnelsen av 2000 tallet, men ingen av bøkene ble utgitt før etter Larssons død. Bøkene ble umiddelbart bestselgere. En fjerde bok var påbegynt da Larsson døde, men familien ble enige om at den ikke skulle bli utgitt..
Alle bøkene er blitt filmatisert, itillegg er det to tv serier baser på bøkene.

stieg larsson jenta som lekte med ilden

Kritikerroste Stieg Larssons andre kriminalroman om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Lisbeth Salander vender tilbake til Sverige etter et lengre opphold i utlandet. Hun har skaffet seg en stor sum penger og er for første gang i sitt liv økonomisk uavhengig. Samtidig har Mikael Blomkvist i tidsskriftet Millennium fått tilgang på brennhett nyhetsstoff: Journalisten Dag Svensson og hans samboer Mia Bergman har kommet over avslørende opplysninger om en omfattende sex-handel mellom Øst-Europa og Sverige. Mange av dem som er innblandet i saken, har fremtredende posisjoner i samfunnet. Dystre hendelser i Salanders fortid begynner også å gjøre seg gjeldende. Da Dag og Mia blir brutalt myrdet, rettes mistanken mot Salander, og en storstilt politijakt settes i gang. Salander bestemmer seg for å gjøre opp med fortiden en gang for alle og sørge for at de som fortjener det, får sin straff. Blomkvists og Salanders veier krysses nok en gang.Jenta som lekte med ilden er den andre i en serie på tre kriminalromaner om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. Den første, Menn som hater kvinner, ble hyllet av en enstemmig norsk presse da den utkom våren 2006.

Bok 2 om Kalle Blomkvist og Lisbeth Salander er like bra som den første. Mer spenning, dramatikk, en uhyggelig fortid og mer nyhetsstoff som lager trøbbel.
Like fantastisk som forrige, men mer uhyggelig..

Anbefales!

Terningkast: 5

terningkast 5

 

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: