Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

bare kirka sto igjen – fortellinger om krigen i Finnmark

Marion Palmer: «Bare kirka sto igjen – fortellinger om krigen i Finnmark» (Spartacus Forlag 314 sider + tillegg, noter, kilder, litteratur og takk 14 sider)

Marion Palmer har tidligere skrevet dikt og tekster, og en roman «guttaperka». Marion Palmer er fra Finnmark, nærmere bestemt Hammerfest/Kvalsund.

bare kirka sto igjen – fortellinger om krigen i Finnmark

På baksiden av boka står det:
Kirka var den eneste bygningen som sto igjen i Kvalsund etter tyskernes herjinger under andre verdenkrig. Denne lille bygda i Finnmark ble åsted for et drama der livet aldri ble det samme. I Norge var det først og fremst Finnmark som ble rammet av krigshandlingene. Antallet tyske soldater var enormt sammenlignet med den norske befolkningen. Og evakueringen og den brente jords taktikk satte sine spor i hver eneste familie. Gjennom personlige beretninger gir «bare kirka sto igjen» et sterkt innblikk i folks opplevelser av krigen i de små bygdene i Kvalsund kommune. Små og store øyeblikk er klippet sammen til en medrivende fortelling. Dette er historie nedenfra – her kommer hverdagsmennesket til orde, og det hun har å si, berører oss dypt. «Bare kirka sto igjen» er en episk fremstilling av hverdagsliv og motstand, evakuering og livet etter en utmattende krig. Ligner ikke noe annet du har lest!

Marion Palmer hadde foredrag og høytlesning fra denneboka på Alta videregående skole like etter at den ble gitt ut. Jeg syntes den hørtes så spennende og fascinerende ut at jeg ønsket meg denne i julegave i 2010, og fikk den av lillebroren min! Leste boka straks, og likte den veldig godt! Som det sto på baksiden, så ligner den ikke noe annet du har lest!
De første sidene syntes jeg den var litt forvirrende, da det er små «historier» og utdrag fra forskjellige personer om en annen. Men etter ett par sider, så tenkte jeg vel egentlig ikke mer over det.

Hvis  er nysgjerrig og interessert i Finnmark og andre verdenskrig, eller du bare rett og slett er fra Finnmark- så anbefales denne boken på det sterkeste!

Vurdering: 4

terningkast 4

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: