Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant

Jonas Jonasson: «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» (Pirat Forlaget, 515 sider, oversatt fra svensk av Elisabeth Bjørnson )

Jonas Jonasson (Pär-Ola Jonas Jonasson eller Pär-Ola Jonasson) er en svensk journalist og forfatter. Hunderåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant er Jonassons første bok. Boka ble en bestselger i Sverige, og frem til 2012 hadde den blitt solgt til 30 land. Boka skal også filmatiseres.

hundreåringen

«I hundre år har Allan Karlsson gjort verden usikker bare ved å være til. Og nå er han løs igjen!
Etter et langt og begivenhetsrikt liv havner Allan Karlsson på gamlehjem hvor han tror han snart skal ende sine dager. Problemet er bare at helsa nekter å svikte. En dag fyller han ubønnhørlig hundre år. Pomp og prakt, ordfører, lokalavis og bløtkake venter. Men Allan vil ikke være med. Han klatrer ut  gjennom vinduet.

Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant handler om Allan Karlssons månedslange reise gjennom Sverige. En reise som kompliseres ved at han kommer på kant med både politi og en motorsykkelbande som han dessverre kom til å stjele en verdifull koffert fra. men boken er også en reise gjennom det forferdelige 1900-tallet, den uendelig sorgløse Allan Karlssons livsreise. Det viser seg at Allan Karlsson ikke bare har deltatt i, men også har forårsaket flere av 19900-tallets store begivenheter. Han har vært innblandet i utviklingen av atombomben,blitt god venn med formann Maos unge hustru og både planlagt og avverget et attentat mot statsminister Winston Churchill.» 

Ble ferdig med boken i går, og håper virkelig det kommer en oppfølger! Den var vanskelig å legge fra seg, og jeg flirte en god del! Elsket denne boka! Boka handler om Allan Karlsson som ikke vil være på gamlehjemmet mer, og som plutselig bestemmer seg for å rømme. Han møter komplikasjoner på sin reise som han må løs, og samtidig med historien får vi også innblikk i fortiden til Allan.

Den må bare leses! Anbefales virkelig!

Terningkast: 5

terningkast 5

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: