Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Tårnet i det fjerne & Liljegårdens hemmelighet

Margit Sandemo: «Tårnet i det fjerne & Liljegårdens hemmelighet» (dobbelt bok, Bladkompaniet AS, 326 sider, oversatt fra svensk av Jan H. Jensen)

Margit Sandemo er en av Nordens største forfattere, og hun har skrevet rundt 200 bøker. blant annet Sagaen om Isfolket, Heksemesteren,  Sagnet om lysets rike, Blålys og en rekke andre titler. Bøkene er oversatt til flere språk.
Sandemo er halvt norsk og halvt svensk.

liljegårdens hemmelighet

«Tårnet i det fjerne
Fransiska så ingen annen utvei enn å flykte fra den onde stefaren. Flykte så langt som mulig, vekk fra følelseskalde mennesker som i årevis hadde behandlet henne som en slave. Og som aldri hadde fortalt henne sannheten om hvem hun egentlig var. I et ubevoktet øyeblikk lykkes hun å sette planen sin ut i livet, og etter en farefull flukt blir hun funnet i skogen av Sergei og Miro. De tar hånd om den utslitte Fransiska, og endelig virker det som hun er kvitt plageåndene sine – men så vel var det ikke…

Liljegårdens hemmelighet
Det var med blandede følelser Camilla vendte tilbake til Liljegården. seks år var gått siden hun var der sist – seks år siden skandalen som endte i katastrofe. Camilla gruet seg til å møte de fire Franck – brødrene, som hadde vært så fylt av hat den gangen. Men det virket som om e hadde lagt fortiden bak seg, og de tok i mot henne med åpne armer. I hvert fall  trodde hun det… men smått om senn begynner Camilla å forstå hvilke planer brødrene hadde. Hvem var hennes virkelige venn? Hvem var det som i mørke hadde stukket til henne lappen med den mystiske gåten?»

Har faktisk lest denne boka flere ganger, og syns den er like bra hver gang! Blir like engasjert i historien til Fransiska og til Camilla. Boken er spennende, romantisk og vanskelig å legge fra seg..

I historien «tårnet i det fjerne», møter vi Fransiska, en ung jente som har vokst opp i forferdelige forhold og som tilslutt rømmer fra sitt hjem og sin stefar. Hun møter på Kaptein Sergei Rodan og hans yngre bror Miro, som bor i en liten hytte i skogen. De driver med smugling. De bestemmer seg for å ta Fransiska med seg hjem. I mange år virker alt som idyll, helt til Fransiska blir unnet av plageåndene fra fortiden…

I historien «Liljegårdens hemmelighet» Møter vi Camilla, som drar tilbake til nabohuset fra barndommen for å jobbe. Rare ting begynner å skje.. Hvem er det som tår bak?

TERNINGKAST: 5

terningkast 5

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: