Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Uglies

Scott Westerfeld: «Uglies» (Schibsted forlag, 368 sider, oversatt av Magne Tørring)

Westerfeld er en amerikansk science fiction forfatter. Han har skrevet 20 bøker og noveller, men er mest kjent for sine bøker om Tally Youngblood.

uglies

«UGLIES: der det hele startet
Tally blir snart 16 år, og hun kan nesten ikke vente. Om noen uker gjennomgår hun en plastisk operasjon som vil forandre henne fra et barn til en slående skjønnhet. Som pen får hun endelig bo i high-tech-paradiset hvor det eneste målet er å ha det mest mulig gøy.
Men Tallys nye venn, Shay, vil ikke bli operert. Da Shay rømmer, oppdager Tally en helt ny side av pen-verdenen, en skremmende og farlig virkelighet. Myndighetene gir henne ett valg: Å finne Shay eller forbli en outsider resten av livet. Tallys valg forandrer hennes verden for alltid.. «

Uglies er den første boka i Uglies-trilogien. Handlingen er lagt til fremtiden, i en tid der plastiske operasjoner er standarden og alle er friske, vakre og har det gøy, men først må de fylle 16.
Boka(og serien) handler om 15(straks 16)år gamle Tally Youngblood som gleder seg til sin 16 års dag, for da får hun endelig bli pen, og kan dermed flytte til Penby og fortsette å være sammen med vennene sine. Noen uker før bursdagen møter hun Shay, ei jente som har bursdag samme dag som henne (noe som vil si at de vil bli operert samme dag). Jentene lærer hverandre triks og blir gode venner. Men det er en ting de ikke blir enige om: Tally vil opereres, men Shay vil ikke. Rett før bursdagen deres spør Shay om Tally vil være med og rømme, Tally vil ikke så Shay ender med å rømme alene.

Boka er spennende, oppfinnsom, og rett og slett fantastisk. Jeg slukte boka på noen timer, og gleder meg til fortsettelsen!

Anbefales! 

Terningkast 6! 

terningkast 6

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: