Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Gode ønsker

Joe Hill: Gode ønsker (Cappelen Damm, 409 sider, oversatt av Henning Kolstad)

Joe Hill debuterte med denne boka (original tittelen er «heart-shaped box»). Joe Hill er en amerikansk forfatter, født i Hermon, Main i 1972. Joe Hill er egentlig et pseudonym for Joseph Hillstrom King, og han er barn nummer to av Stephen King og hans kone Tabitha King. King (joe Hill) Har skrevet 3 romaner, en samling av noveller og skrev også en tegneserie.
Joe Hill har også mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap, deriblant to priser for denne boka.

gode ønsker

Femtifire år gamle Jude Coyne er en fordums rockestjerne som ikke har spilt inn et album på flere år. Nå bor han i et gammelt hus utenfor New York. Hans snakkesalige personlige sekretær, Danny Wooten, har kontor i Judes hus, og for det meste prøver Jude å unngå Danny og skravlingen hans. Men en dag har Danny funnet noe utenom det vanlige: et gjenferd som har tatt bolig i en søndagsdress, er til salgs på en nettauksjonsside. Jude, som har en betydelig samling av groteske gjenstander, fatter straks interesse, og slår til. Han ser det hele som en bisarr spøk, og har nesten glemt hva han har kjøpt da dressen kommer med posten. Men gjenferdet viser seg fort å være alt annet enn en spøk.

 

«Jeg ‘selger’ min stefars gjenferd til høystbydende», står det i annonsen på nettet. Judas Coyne, death-metal-rocker, slår til. Men konfektesken med den gamle dressen er ikke et innbilt spøkelse. Det er gjenferdet av en mann som nå venter på Jude overalt: bak soveromsdøren, i bilen, utenfor vinduet eller stirrer på ham ut fra tv-en. Venter – med en glitrende barberkniv dinglende fra den benete hånden.

 

Boka handler om en tidligere rockestjerne som kjøper ett gjenferd på nett.
Det han ikke vet er at dette er noe han aldri kommer til å glemme.

Gode ønsker er en spennende og litt uventet bok, og anbefales!

Terningkast 5

terningkast 5

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med blant 392 andre abonnenter

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet