Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Boktyven

Markus Zusak: Boktyven (Damm, 539 sider, oversatt av Henning Hagerup)

Markus Zusak er en australsk forfatter, han har hittil skrevet seks bøker  og boktyven er hans femte bok (og hittil er det kun den og «jokeren» som er som er utgitt på norsk). Zusak skriver hovedsaklig ungdomsbøker, og har mottatt flere priser for sitt forfatterskap.

boktyven

Året er 1939, og vi befinner oss i Nazi-Tyskland. Ni år gamle Liesels foreldre er sendt i konsentrasjonsleir, og Liesel bor hos fosterforeldre i Himmelgaten i München. En dag dukker jøden Max Vandenburg opp, og får holde seg skjult i familiens kjeller. Liesels fosterfar lærer henne å lese, og hun oppdager at hun ikke kan motstå bøker. Derfor stjeler hun dem, og deler historiene med naboene i bomberommet og med Max.

Markus Zusak har skrevet en fantastisk bok, en bok som faktisk får en til å tenke på hvordan det var i Tyskland under andre verdens krig. Ellers hører man mye om hva som har skjedd og slikt, men det er den første boka jeg har lest som forteller en historie fra et annet perspektiv.
Boka starter med at jeg personen forteller litt (jeg personen er døden, sjelsamler,  mann med ljåen eller hva annet du kaller han). Og det er en del hopping i boka, da det er flere personer den følger og flere historier som fortelles, uten at det blir for vanskelig å følge med. Mange bøker er veldig vanskelig å lese når det er så mye hopping, men i denne boka fungerer det veldig bra.
Historiene flettes sammen og gir en fantastisk realistisk fortelling, en fortelling preget av håp, sorg, sult, vennskap, frykt, lengsel og mot.

Boken anbefales virkelig! En fascinerende og interessant bok med historisk fakta!

Terningkast 6!

terningkast 6

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: