Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Trollbundet

Margit Sandemo: Trollbundet – Sagaen om Isfolket (Bladkompaniet, 254 sider, oversatt av Margrethe Lien)

Margit Sandemo er en svensk norsk forfatter, født på Østre Toten 23 april 1924. Hun vokste opp i Sverige, men har også bodd i Norge.
Sandemo er datter av poeten Anders Underdal, som hun også har påstått at er uekte sønn av forfatteren Bjørnstjerne Bjørnson (noe som verken er bekreftet eller avkreftet).
Margit giftet seg med Asbjørn Sandemo i 1946, og de var gift til 1999 da Asbjørn døde. De fikk tre barn sammen.
Margit Sandemo begynte ikke å skrive før i 40 årene, og startet med en føljetong i ukeblader, og i 1980, etter to års tenke tid, begynte hun å skrive på Sagaen om Isfolket. Totalt har hun skrevet 9 serier (Sagaen om Isfolket, Heksemesteren, Sagnet om lysets rike, Trollruner, de Svarte ridderne, historien om en fjelldal,  Blålys, Margit Sandemos Føljetonger og Kiaras Saga), 10 frittstående romer og 4 faktabøker. Bøkene hennes er også oversatt til mange språk.

trollbundet

Silje Arngrimsdatter var 17 år gammel da pesten tok livet av hele slekten hennes i 1581. Med to foreldreløse barn å ta hånd om, nærmet hun seg likbålene utenfor Trondhjem for å få varmen i seg. Bare en mann ville hjelpe henne. En mann av Isfolkets ætt.

Iløpet av årene har jeg lest sagaen om Isfolket iallefall 6 ganger, pluss en gang på lydbok (svensk). Bøkene til Sandemo er fantastisk!
Første gang jeg leste Trollbundet, så syns jeg begynnelsen var litt treg, men siden jeg var blitt anbefalt bøkene leste jeg videre, og det har jeg ikke angret på.

Boken starter med at Silje, den 17 årige hovedpersonen, vandrer hjemmefra for å finne mat og en ny boplass etter at pesten har tatt hele hennes familie. I Trondheim finner hun en liten pike ved morens døde kropp. Silje tar piken med seg og kaller henne for Sol. Silje og Sol finner raskt ut at Trondheim ikke er en plass for dem, og vandrer ut av byen. Silje finner atter engang et barn, men denne gangen er det et spedbarn. Hun kristner barnet Liv om det er en jente, og Dag om det er en gutt. Boken fortsetter videre med hvordan det går med Silje og de to barna, hvordan de klarer seg og hvordan de blir kjent med Isfolket.

Boken er spennende, man klarer virkelig ikke å legge fra seg boka før man er ferdig, og da kun for å ta opp neste bok!

Terningkast 5!

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: