Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Avgrunnen

Margit Sandemo : Avgrunnen – sagaen om Isfolket (Bladkompaniet, 254 sider, Margrethe Lien)

Margit Sandemo er en svensk norsk forfatter, født på Østre Toten 23 april 1924. Hun vokste opp i Sverige, men har også bodd i Norge.
Sandemo er datter av poeten Anders Underdal, som hun også har påstått at er uekte sønn av forfatteren Bjørnstjerne Bjørnson (noe som verken er bekreftet eller avkreftet).
Margit giftet seg med Asbjørn Sandemo i 1946, og de var gift til 1999 da Asbjørn døde. De fikk tre barn sammen.
Margit Sandemo begynte ikke å skrive før i 40 årene, og startet med en føljetong i ukeblader, og i 1980, etter to års tenke tid, begynte hun å skrive på Sagaen om Isfolket. Totalt har hun skrevet 9 serier (Sagaen om Isfolket, Heksemesteren, Sagnet om lysets rike, Trollruner, de Svarte ridderne, historien om en fjelldal,  Blålys, Margit Sandemos Føljetonger og Kiaras Saga), 10 frittstående romer og 4 faktabøker. Bøkene hennes er også oversatt til mange språk.

avgrunnen

Sol Angelica var blitt tyve, og var endelig fri til å gjøre alt hun hadde drømt om, og til å dyrke mørkets fyrste. Men det var ikke bare den onde som opptok henne. For familien var hun om nødvendig villig til å ofre sitt eget liv.

Sol er blitt voksen, og får å kunne leve livet slik hun vil og utforske verden, samtidig som Silje og Tengel ikke skal uroe seg for henne, takker Sol ja til en barnepike stilling i Danmark. Men det familien ikke vet er at dette ikke er det eneste Sol planlegger å gjøre i Danmark, Hanna fortalte henne engang om en gruppe hekser og trollmenn som hun planlegger å lete etter..

Bok tre handler om Sols korte, men spennende liv. Hun reiser til Danmark, havner i trøbbel og finner de utroligste løsningene på ting.

Dette er hittil i serien den tristeste boka, og jeg gråt noen tårer. Man lever seg godt inn i bøkene til Sandemo, og dette er ingen unntak.

Terningkast 5!

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: