Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Lengsel

Margit Sandemo: Lengsel – Sagaen om Isfolket (Bladkompaniet)

Margit Sandemo er en svensk norsk forfatter, født på Østre Toten 23 april 1924. Hun vokste opp i Sverige, men har også bodd i Norge.
Sandemo er datter av poeten Anders Underdal, som hun også har påstått at er uekte sønn av forfatteren Bjørnstjerne Bjørnson (noe som verken er bekreftet eller avkreftet).
Margit giftet seg med Asbjørn Sandemo i 1946, og de var gift til 1999 da Asbjørn døde. De fikk tre barn sammen.
Margit Sandemo begynte ikke å skrive før i 40 årene, og startet med en føljetong i ukeblader, og i 1980, etter to års tenke tid, begynte hun å skrive på Sagaen om Isfolket. Totalt har hun skrevet 9 serier (Sagaen om Isfolket, Heksemesteren, Sagnet om lysets rike, Trollruner, de Svarte ridderne, historien om en fjelldal,  Blålys, Margit Sandemos Føljetonger og Kiaras Saga), 10 frittstående romer og 4 faktabøker. Bøkene hennes er også oversatt til mange språk.

lengsel

Yrja Mattiasdatter var misdannet av sykdom. Og hun var forelsket i Tarald, sønn av baron Dag Meiden og Liv av Isfolket. Men alt Tarald så var sin kusine Sunniva. På grunn av den onde arven, kunne et forhold mellom dem bringe ulykke.

Fjerde boken om Isfolket. Sunniva, Sol av Isfolket og Hemning Fogdedreperens datter, har vokst opp hos Liv og Dag. Hun og deres barn, Tarald og Cecilie har vært venner siden de ble født. Rett før Tarald og Sunniva fyller seks år treffer de på Yrja, en av de mange barna som ble født i fattige kår på Eikeby. De fire blir ett firkløver som bestandig er sammen. Helt til Cecilie drar til Danmark og pesten rammer sognet. Uforutsette hendelser får ufattelige konsekvenser, og Isfolket rammes på godt og vondt..

Denne boka er definitivt mye mer trist enn «Avgrunnen», og med denne boken endres historien om Isfolket på godt og vondt. Flere ganger i boka kjente jeg tårene trille, og det har skjedd hver gang jeg har lest den..

Anbefales!

Terningkast 5!

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: