Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Dødssynden

Margit Sandemo: Dødssynden – sagaen om Isfolket (Bladkompaniet)

Margit Sandemo er en svensk norsk forfatter, født på Østre Toten 23 april 1924. Hun vokste opp i Sverige, men har også bodd i Norge.Sandemo er datter av poeten Anders Underdal, som hun også har påstått at er uekte sønn av forfatteren Bjørnstjerne Bjørnson (noe som verken er bekreftet eller avkreftet).Margit giftet seg med Asbjørn Sandemo i 1946, og de var gift til 1999 da Asbjørn døde. De fikk tre barn sammen.Margit Sandemo begynte ikke å skrive før i 40 årene, og startet med en føljetong i ukeblader, og i 1980, etter to års tenke tid, begynte hun å skrive på Sagaen om Isfolket. Totalt har hun skrevet 9 serier (Sagaen om Isfolket, Heksemesteren, Sagnet om lysets rike, Trollruner, de Svarte ridderne, historien om en fjelldal,  Blålys, Margit Sandemos Føljetonger og Kiaras Saga), 10 frittstående romer og 4 faktabøker. Bøkene hennes er også oversatt til mange språk.

dødssynden

Trettiårskrigen raser i Europa. Cecilie Meiden, Tengels datterdatter av Isfolket, er gravid med en gift prest. Dessuten sier ryktene at vennen Alexander Paladin ligger under for en utilgivelig synd som blir straffet med døden.

Femte bok om Isfolket. Cecilie Meiden, datteren til Liv og Dag, finner ut at hun er gravid etter oppholdet i Norge.  Tilbake i Danmark sitter hun fortvilet og aner ikke hva hun skal gjøre. Hvordan vil framtiden bli, og hva skal hun gjøre videre?

Denne boken handler mest om Cecilie og hennes vansker. Vi for også lese om Tarjei , og hvordan krigen påvirker hans studier. Trettiårskrigen lager vansker for hele isfolket.

Terningkast 5

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: