Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Huset du elsket

Tatiana de Rosnay: Huset du elsket (Bazar forlag, 171 sider, oversatt av Kjell Olaf Jensen)

Tatiana de Rosnay er en fransk forfatter, journalist og manusforfatter født i Paris.
Hun vokste opp i Frankrike og i USA, og har også bodd i England.
De Rosnay har mottat flere priser, og bytter på å skrive på fransk og engelsk. Hun har hittil skrevet 12 bøker, og Huset du elsket er den siste som er kommet ut.

huset du elsket

Paris, 1860-åra. Rose har bodd hele sitt voksne liv i huset som har vært i mannens familie i generasjoner. Før mannen døde lovte hun ham at hun skulle ta vare på hjemmet deres, men nå har byfornyelsen nådd deres kvartal og huset skal rives. Rose bestemmer seg for å kjempe for å redde huset som rommer så mange gode minner, men også en grusom hemmelighet som hun har tiet om i over tretti år.

Huset du elsket er egentlig en veldig interessant og spennende bok, emnet er egentlig noe du ikke hører så mye om (iallefall ikke i Norge..?). Jeg syns 1800 tallet er ett av de mest spennende århundrer, vet egentlig ikke helt hvorfor jeg foretrekker det, men det er bare slik det er 🙂

Boken forteller en historie, en livshistorie, om gleder og sorger, om familie og vennskap. Rose, hovedpersonen, en eldre kvinne, bor alene i huset hun arvet etter at mannen døde. I dette huset er barna deres født, mannen ble født og døde der, og det samme gjelder så og si hele familien hans da huset har vært i familien i ca 100 år.
Rose har fått brev om at huset skal rives, egentlig ikke bare huset men hele kvartalet. Paris skal fornyes, moderniseres, og dette arbeidet har foregått i 15 år. (totalt foregikk dette i 18 år før pariserne fikk nok).

Huset du elsket er egentlig en fantastisk historie, men av og til er den litt vanskelig å holde følge med. Best som hun sitter og skriver brev til sin avdøde ektemann, Armand, så sitter hun å snakker med en av hushjelpene, leser bøker hos bokhandleren som leier lokale i første etasje, eller snakker med blomsterhandlersken som også leier lokale i første etasje. Kan av og til være litt forvirrende, men går greit. Historien er sterk, og virker troverdig. Hvem ville vel ikke kjempet for sitt hus, sitt hjem, et sted fult av minner?

Terningkast 5

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: