Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

To små jenter i blått

Mary Higgins Clark: To små jenter i blått (originaltittel: two little girls in blue, 333 sider, Cappelen Damm, oversatt av Elsa Frogner)

Mary Theresa Eleanor Higgins Clark Conheeney, best kjent under forfatternavnet Mary Higgins Clark, er en amerikansk forfatterinne født i 1929. Clark er verdenskjent for krim bøkene sine, og samtlige har vært bestselgere USA. Flere av bøkene hennes er også blitt til tv serier og filmer.

to små jenter i blått

Margaret og Steve Frawley er i et selskap, mens barnevakten passer tvillingene Kathy og Kelly. Barnevakten blir imidlertid funnet kneblet og bundet, og tvillingenes kidnappere forlanger 8 millioner dollar i løsepenger. Steves firma velger å betale løsepengene, men det er bare Kelly som blir funnet i en parkert bil. Sjåføren er død av et pistolskudd, og etterlater seg et selvmordsbrev der han sier at han ved et uhell har tatt livet av Kathy. Margaret vil imidlertid ikke tro på at Kathy er død, og det virker som om Kelly kommuniserer med søsteren. FBI blir koblet inn i jakten på Kathy, og det haster med å finne henne, for Kelly sier at hun er syk og ikke får den medisinen hun trenger.

Boken handler om kidnappingen av de tre år gamle tvillingene Kathy og Kelly Frawley, foreldrenes kamp om å få de tilbake, etterforskerne som leter etter de og kidnapperne som har tatt de. Boken er intens, og man får hele tiden spor og «aha» følelse. Boken er troverdig, og Clark skriver utrolig godt. Ikke minst har oversetteren gjort en god jobb (ikke alle klarer å oversette bøker bra)

Boken anbefales !

Terningkast 5

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: