Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Kvinnen i buret

Jussi Adler-Olsen: kvinnen i buret (Aschehoug, 398 sider, oversatt av Erik Krogstad)

Jussi Adler-Olsen er en dansk forfatter født i København i 1951. Han debuterte med thrilleren «Alfabethuset» i 1997.
Bokserien om avdeling Q og Carl Mørck har vært konstant på bestselgerlistene både i hjemlandet og i utlandet, den blir også filmatisert.

image

Den unge, fremadstormende og vakre politikeren Merete Lynggaard er sporløst forsvunnet.  Mediene kaster seg grådig over historien, og overskriftene antyder alt fra selvmord, en tragisk ulykke og kidnapping til at hun har forsvunnet frivillig. Politiet setter i gang en storstilt etterforskning – men uten resultat.  Merete Lynggaard er som sunket i jorden.

Først da den utradisjonelle kriminalinspektør Carl Mørck får ansvar for avdeling Q, politiets nyopprettede avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer det et avgjørende gjennombrudd i etterforskningen.  Og snart er Carl Mørck og assistenten Hafez el-Assad på sporet av en hensynsløs forbryter som, drevet av hat, har lagt en avsindig plan.

Kan Carl og Assad forpurre planen, eller kan de selv bli ofre for den?

Jeg har lenge planlagt å lese krim av Adler-Olsen, da jeg har hørt mye bra om han og hans bøker. Etter en pangstart, og derretter noen litt forvirrende sider med «hopping» i tid og sted (det tar noen sider å venne seg til denne skrivemåte), så er boken riktig så spennende!

Politimannen (kriminalinspektør, eller visekriminalkommissær som han selv titulerer seg som) Carl Mørck er tilbake på jobb etter at han og to kollegaer ble skutt på et oppdrag. Mørck var den som slapp billigst unna, den ene ble lam og den andre døde. Etter dette har han mistet gnisten, og kommer dårlig overens med resten av stasjonen- dermed benytter sjefen en gylden anledning til å opprette avdeling Q, en avdeling som skal ta seg av uløste saker av særlig grov karakter som politikerene har ønsket lenge, samtidig som han utnevner  Carl Mørck til sjef for avdelingen.

Den første boken om Carl Mørck er uvant, men spennende. Jussi Adler-Olsen har skrevet fascinerende, orginal og spennende krim. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke leste den tidligere!
Satser på å få lest bok nummer to om avdeling Q og Carl Mørck snart!

Terningkast seks
Anbefales!

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: