Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Mokka

Tatiana de Rosnay: Mokka (Bazar,213 sider, oversatt av Gøril Eldøen)

Tatiana de Rosnay er en fransk britisk forfatter født utenfor Paris i 1961. De Rosnay har en bachelorgrad i engelsk litteratur, og hun har jobbet som journalist, manusforfatter og litteraturkritiker før hun begynte å skrive bøker. Bøkene hennes er verdenskjente: bumerang, huset du elsket og Sarahs nøkkel som også er filmatisert.

image

Justine lever et stille og rolig liv med sin familie i Paris inntil en dag tilværelsen dnus på hodet. Sønnen Malcom på 13 blir overkjørt og havner i koma. Føreren sv bilen fortsetter i høy fart, og øyevitnene rekker ikke å notere hele bilnummeret.

Tiden som følger er preget av sorg, frykt og sinne – mot sjåføren som stakk av og mot politiet son ikke prioriterer saken. Justine bestemmer seg for selv å ta opp jakten på sjåføren, mot ektemannens vilje. Ved hjelp av tips fra en politimann kommer Justine på spor av Eva, eieren av den mokkafargede mercedesen.  Hun konfronterer henne med det som har skjedd og oppdager den smertefulle sannheten bak Malcoms ulykke.

Mokka er en historie om morskjærlighet, løgner og skjørheten i livet.  Med varme og humor beskriver Tatiana de Rosnay svakhetene i menneskelige relasjoner i en verden som dreier seg om håp og ønsker.

Mokka er på mange måter en hjerteskjærende bok: fortellingen om et barn som blir påkjørt, en mors søkende etter rettferdighet – og de sorger, frykter, håp og drømmer som følger med  i en slik situasjon. 

Det er en utrolig sterk bok. Jeg hadde tårer i øynene flere ganger. Hovedkarakteren Justine er en sterk kvinne, og ikke minst en mamma som vil det beste for sine barn.

Boken er mange ganger veldig uventet, du tror du vet hva som skjer men så tar forfatteren historien i en helt annen retning. Og avslutningen på boken er absolutt ikke forventet!

Tatiana de Rosnay skriver fantastisk, engasjerende og får historien til å leve.

Anbefales!
Terningkast fem

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: