Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

En pålitelig hustru

Robert Goolrick: En pålitelig hustru (Cappelen Damm, 267 sider, oversatt av Heidi Grinde)

Robert Goolrick er en amerikansk forfatter. En pålitelig hustru er hans første roman. Tidligere har Goolrick jobbet 30 år i reklamebransjen. Han har også skrevet en kritikerrost memoarbok om sin far.

image

Året er 1907 og Ralph Truitt annonserer etter «en pålitelig hustru». Han får svar fra Catherine Land, «en enkel, ærlig kvinne», i følge henne selv. Men Catherine Land er langt fra ærlig. Hennes plan er å gifte seg me Truitt,  og sakte forgifte ham med arsenikk. Da vil hun stå tilbake som en velstående enke, og kunne bruke pengene på mannen hun egentlig elsker. Men Catherine Land har ikke forutsett at Ralph Truitt har sin egen plan. Etter en dramatisk ulykke pleier hun ham tilbake til livet, og hun må etter hvert erkjenne at det oppstår sterke følelser mellom henne og Truitt. Så innhentes Catherine av fortiden og sin skjebnesvangre plan, og det hele tar en uventet og dramatisk vending. En pålitelig hustru er en god, gammeldags roman der kjærlighetens desperasjon og uendelige lengsel skildres på intens og overbevisende måte.

En pålitelig hustru er en uventet bok som skildrer forskjellige skjebner: den rike mannens ulykker og sorger, den unge og fattige kvinnens planer og håp, og ikke minst den unge mannens planer om hevn og kompensasjon.

Catherine Land og Ralph Truitt har aldri før møtt hverandre. Men de skal gifte seg. Truitt har annonsert etter en pålitelig hustru,  og Catherine Land har svart annonsen. Truitt godtsr henne, og sender så en billett slik at hun kan flytte til han. Begge to har sine egne planer og mål med ekteskapet.  Men etter en ulykke pleier Catherine Ralph tilbake til livet, og de begge utvikler følelser for hverandre.  Men så vil Ralph at Cathrine skal dra for å overbevise sønnen hans, Antonio,  om å komme hjem igjen. Det Ralph ikke vet er at Catherine og Tony kjenner hverandre fra før, veldig godt…
Det blir dramatiske konsekvenser, men alt ender godt.

Boken er godt skrevet, og godt skildret.  Karakterer virker ekte og man lever seg inn i boken.

Terningkast 5

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: