Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Maze runner bok 1: i dødens labyrint

James Dashner: maze runner bok 1 i dødens labyrint (Cappelen Damm, 448 sider, oversatt av Cecilie Winger)

James Smith Dashner er en amerikansk forfatter født i 1972. Dashner har utdanning innen økonomi, men har skrevet flere fiction og fantasy bøker for barn og unge voksne.
Han har skrevet 16 bøker, fordelt på 5 serier, og hans første bok ble utgitt i 2003. Den første boka i maze runner ble utgitt i 2009, men ble først utgitt i Norge i år. Boka er også blitt filmatisert,  og kommer på kino den 19. september i år.
Maze runner er egentlig en trilogi, men Dashner har også skrevet en fjerde bok – begynnelsen på serien, en såkalt prequel,  om alt som skjedde før boken i dødens labyrint. 

image

Fra det øyeblikket Thomas våkner i heisen kan han ikke huske noe annet enn fornavnet sitt. Han har ingen minner om foreldrene, hjemmet, eller hvordan han kom seg dit han er. Hukommelsen er tom.
Men han er ikke alene. Idet heisdørene åpnes, befinner Thomas seg brått omgitt av gutter som ønsker ham velkommen til Lysningen – et digert, åpent område omgitt av steinmurer.

I likhet med Thomas, aner ingen av lysningsboerne hvorfor og hvordan de havnet i Lysningen. Det eneste de vet er at steinportene ut til labyrinten som omgir dem åpnes hver morgen. At de blir stengt hver kveld. At det én gang i måneden kommer det en ny gutt med heisen. Og at
ingen vil bli igjen ute i labyrinten etter mørkets frembrudd.

Lysningsboerne hadde ventet seg Thomas’ ankomst. Men allerede dagen etter blir det sendt opp en jente i heisen – den aller første jenta som noen gang er kommet til Lysningen. Og enda mer overraskende er den beskjeden hun har med seg. Lysningsboerne har alltid trodd fullt og fast på at de skal klare å løse labyrintens gåte, at de skal klare å finne veien hjem … hvor enn nå det er. Men det er mer og mer som tyder på at labyrintens gåte er uløselig.

Dessuten er det noe ved jentas ankomst som får Thomas til å føle seg annerledes. Noe sier ham at han kanskje selv er den som har noen svar – hvis han bare klarer å gjenvinne de mørke hemmelighetene som er sperret inne i hans indre.

Jeg fikk boka i posten i går, og slukte den på 4 timer! Ufattelig spennende!  James Dashner skriver bra, og har tydeligvis en utrolig fantasi.  Boka er blitt sammenlignet med både hunger games og divergent serien (har ikke lest sistnevnte,  men planlegger det i nærmeste fremtid! ). Da boken var lest skulle jeg ønske at jeg hadde bok 2 liggende klar, men uheldigvis kommer den ikke ut på norsk før i midten av oktober…

Maze runner: i dødens labyrint handler om en gutt som våkner i en mørk heis uten hukommelse.  Det eneste han vet sikkert er at han heter Thomas. Da heisen åpnes er han på en ny og ukjent plass. Men han er ikke alene, ca 50-60 andre gutter er også der -alle er kommet med heisen over en periode på to år. Og ingen husker noe om livet før de kom til Lysningen, kun sitt eget navn.

Boken anbefales!

Terningkast 6!

☆ Lise ☆

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: