Boken jeg leser!

En side om bøker jeg leser, har lest og vil lese!

Om meg

Hei!

Jeg er en lesegal leseglad mamma på 23 år fra det kalde Nord.
Med andre ord en «ækte Finnmarking»! Både født og oppvokst i kulden og nordlyset. (Nei vi har ikke isbjørner eller pingviner her.. Rein har vi, men de er ikke julenissens..)

Elsker å lese, og har lest en god del bøker de siste 10-15 årene. Er ikke så aller verst til å diskutere heller (eller kommandere for den saks skyld..), men har nok den oppfatningen om at har jeg ikke noe pent eller fornuftig å si så kan jeg heller holde kjeften igjen 😉

Min bokelsk er enten medfødt eller så kom den med morsmelka (mest sannsynlig det siste!). Mamma brukte å lese bøker til meg titt og ofte, og fortsatte med det innimellom etter at jeg selv var blitt såå stor at jeg leste selv. Leste endel ungdomsbøker og «voksenbøker (romaner og krim) i 10-11-12 års alderen, og da jeg ikke hadde flere bøker igjen fant mamma fram «sagaen om Isfolket» av Margit Sandemo til meg (Hun tenkte sikkert  at jeg kom til å lese på de resten av året, men isåfall tok hun veldig feil. Bøkene ble slukt så raskt at jeg ikke hadde tid å sove på noen uker).
Serien er på 47 bøker, og de er en av mine favoritter, og jeg har lest de flere gang de siste årene!

Jeg er av den typen som elsker bøker som nettopp bøker! Kan lese noen få som ebok, men ingenting kan måle seg mot følelsen av å holde en bok og bla i den! Er nok også av den typen som samler på bøker.. Har rett og slett problemer med å kvitte meg med bøker.. Er det bøker jeg er 110% sikker på at jeg ikke blir å lese igjen så kan jeg kanskje, under tvil, gi den bort. Ellers er bokhyllene mer eller mindre velfylte (min kjærest på sto at den var overfylt, men går det an?), og det samme gjelder nattbordet (en bok leses på soverommet, og helst to i stua. Er det snakk om biltur eller lengre besøk, så kan jeg nesten garantere at jeg har en bok med meg..)

De siste årene har jeg ikke lest så altfor mye.. Men har blitt en bok nå og da.. I 2008 fikk jeg en liten gutt 🙂 Og med nattevåk og andre ting som dukker opp i en småbarnsmors univers ble det ikke like godt tid eller mulighet til å lese så mye som ønsket. Mang engang har jeg «gjenoppdaget» bøker, noe som er like spennende og fantastisk hver gang!

Ideen om denne bloggen fikk jeg da jeg begynte å tenke på hvilke bøker jeg hadde lest, og hvilke jeg ikke hadde lest. Fant da ut at det kan være en idé å skrive de ned etterhvert. Pluss at jeg har endel venninner som jeg bruker å anbefale bøker til, og det hender at de lurer på hva bøkene handlet om og hva jeg syntes om de.. 🙂 Bøkene jeg skriver om er i forskjellige sjangere, kan umulig holde meg til kun en, og jeg skriver både om bøker jeg har lest tidligere, nylig har les, holder på og lese eller som jeg planlegger å lese/ønsker meg.  Med andre ord inneholder denne bloggen det meste om bøker (iallefall nesten!)

Skriv gjerne tilbakemeldinger på innleggene, både ris og ros, og tips om bøker 🙂

 

Har også en blogg om meg og min hverdag, så stikk gjerne innom Lizpijah.wordpress.com

Reklamer

Skriv gjerne tilbakemeldinger, både ris og ros, og tips om bøker :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Bli med 304 andre følgere

Goodreads

Follow me on Twitter

På topp

Arkivet

%d bloggere like this: